Αστυπάλαια - Πολυτελείς Βίλες Melograno στην Αστυπάλαια, Χώρα
Online Κράτηση
Αναζήτηση

Αστυπάλαια

Το σχήμα της Αστυπάλαιας παραπέμπει σε πεταλούδα και είναι αυτό το χαρακτηριστικό της που την ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες, πανέμορφες και τόσο ξεχωριστές κουκίδες του χάρτη των Δωδεκανήσων.

Σαν «πεταλούδα του Αιγαίου», φροντίζει να συστήνει καθημερινά στον επισκέπτη της ένα τοπίο ανάλαφρο με πλούσια ιστορία, ένα μέρος αέρινο με σπάνιες ομορφιές, ένα μαγευτικό νησί.

 

Το Νησί

Η Αστυπάλαια είναι γλυκιά σαν το μέλι της και αρχοντική σαν το Κάστρο Querini που δεσπόζει αγέρωχο στη Χώρα της. Αποτελεί ένα κράμα δωδεκανησιακής αίγλης και κυκλαδίτικης απόχρωσης που ανέκαθεν την έκανε μοναδική.

Περιλούζεται με καταγάλανα νερά, γραφικά ξωκλήσια ξεπετάγονται εδώ κι εκεί, κατάλευκα σπιτάκια ξεπηδούν από τη γη της και στριμώχνονται στα δεκάδες σοκάκια της, ενώ στην κορυφή της Χώρας της δεσπόζει η γαλανόλευκη εκκλησία της Πορταϊτισσας υπενθυμίζοντας πως η ελληνική, νησιωτική ομορφιά θα είναι πάντα αξεπέραστη.

Πρόσφατα, η Αστυπάλαια κηρύχθηκε επισήμως ως «το πρώτο πράσινο και έξυπνο νησί της Μεσογείου» και μετατράπηκε σε πρότυπο ηλεκτροκίνησης και ενεργειακής αυτονομίας.

Η Αστυπάλαια είναι προσβάσιμη ακτοπλοϊκώς από το λιμάνι του Πειραιά, αλλά και αεροπορικώς μέσω του Κρατικού Αερολιμένα Αστυπάλαιας (JTY).Η Χώρα

Αν οι ξακουστοί ανεμόμυλοι της χώρας, με τις κατακκόκκινες σκεπές που αποτελούν την χαρακτηριστικότερη εικόνα του νησιού δεν σας αρκούν, τότε η Αστυπάλαια έχει κι άλλες ομορφιές να σας συστήσει.

Δραστηριότητες

Η «πεταλούδα του Αιγαίου» προσφέρει μια τεράστια συλλογή εικόνων και εναλλαγή τοπίων που μπορούν να ικανοποιήσουν την αισθητική κάθε επισκέπτη.

Η Αστυπάλαια εν πλω

Ενοικιάστε ένα σκάφος και ανακαλύψτε την Αστυπάλαια!